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DIGEST 

An agency may use its administrative discretion to spend a 
reasonable portion of appropriated funds to provide its 
employees with the opportunity to contribute to the Combined 
Federal Campaign (CFC). Such an expenditure furthers 
governmental interests because the CFC is a legitimate, 
government-sanctioned charity fund-raising campaign. 

An interagency financing scheme to administer the Combined 
Federal Campaign (CFC) in the Ogden, Utah area in fiscal 
year 1985 was prohibited by a general prohibition on such 
financing enacted by the Congress for that fiscal year and 
each subsequent year. Because this scheme required payment 
to support a separate organization established to provide 
CFC services to all participating agencies, the amounts of 
which did not necessarily correspond to the value of the 
goods or services actually received by each agency, it also 
fails to qualify as an exception to the statutory prohibi- 
tion in 31 U.S.C. 5 1532, known as the "Economy Act" which 
permits one federal agency to provide goods or services for 
another federal agency on a reimbursable basis. 

DECISIOR 

An Internal Revenue Service (IRS) certifying officer 
requests a decision as to whether he may properly certify 
for payment a voucher for $3,788.70, covering IRS's esti- 
mated share of the cost of services provided in fiscal year 
1985 by an organization established to conduct the Combined 
Federal Campaign (CFC) for a group of contributing agencies. 
For the reasons specified below, we conclude that although 
the IRS may use a reasonable amount of appropriated funds to 
support the operation of the CFC, it may not do so through 
interagency financing of a CFC coordinating organization or 
group. Therefore, the voucher may not be certified for 
payment. 



BACKGROUND 

On February 12, 1986, Hill Air Force Base, Ogden, Utah, 
submitted a voucher for $3,788.70 to the regional IRS office 
in Dallas, Texas, for overhead expenses incurred by the 
Northern Utah Area Combined Federal Campaign Fund-Raising 
Program Coordinating Committee (Committee) during fiscal 
year 1985. These expenses and subsequent billings reflect 
an interagency agreement among the Ogden Air Logistics 
Center, IRS Ogden Service Center, Defense Depot Ogden, and 
USDA Forest Service, Ogden, to share CFC solicitation 
expenses in the northern Utah area incurred by the Committee 
for fiscal year 1985. The IRS signed the agreement on 
October 29, 1984. 

Payment for the voucher submitted would be made from an 
appropriation for fiscal year 1985 to the IRS under the 
general heading "Processing Tax Returns," portions of which 
are allocated to regional IRS offices. This appropriation 
was available for various enumerated purposes, one of which 
was for necessary expenses of the IRS not otherwise provided 
for. Title I of the Treasury, Postal Service, and General 
Government Appropriation Act for fiscal year 1985, H.R. 5798 
(incorporated by reference into the continuing resolution 
for fiscal year 1985, Pub. L. No. 98-473, 98 Stat. 1837, 
1963). 

The certifying officer takes the position that such an 
appropriation is not available for CFC solicitation 
expenses. In his request for a decision, the officer cites 
a 1985 General Accounting Office (GAO) report, which 
indicates that agencies commonly donate employee services to 
the CFC campaign each year. GAO, "Fiscal Management of the 
Combined Federal Campaign" at 11, 12 (GGD-85-69, B-202792, 
July 29, 1985). He argues that, since the report fails to 
recount a prior practice of agency donations of cash as 
opposed to people, donations of cash are not authorized by 
the appropriation for fiscal year 1985. 

ANALYSIS 

Appropriated funds may be used solely to accomplish ". . . 
the objects for which the appropriations were made except as 
otherwise provided by law." 31 U.S.C. 5 1301(a) (1982). 
However, we have held that an appropriation made for a 
particular object, by implication, confers authority to 
incur expenses which are reasonably necessary or incident 
to the proper execution of the object. B-214833, August 22, 
1984; 50 Comp. Gen. 534, 536 (1971); 29 Comp. Gen. 419, 421 
(1950). Consistent with this position, we have found 
authority for the general agency practice of permitting 
employees to solicit funds for government-sanctioned 
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charities during working hours. B-155667, January 21, 1965; 
B-154456, August 11, 1964; B-119740, July 29, 1954. We have 
also found authority for the expenditure of funds for the 
preparation of campaign instructions and mailing labels and 
for the distribution of campaign materials. B-154456, 
supra. 

This Office views the CFC as a legitimate, government- 
sanctioned charity fund-raising campaign with which 
government agencies may cooperate. B-154456, supra. In 
this regard, the CFC has the endorsement of both the 
President and the Congress. In 1957, President Eisenhower 
established the forerunner of today's CFC by setting forth 
general procedures and standards for a uniform fund-raising 
program within the executive branch. Executive Order 
No. 10728, 3 C.F.R., 1954-1958 Comp., p. 387. President 
Kennedy formalized the CFC in 1961 and it has been main- 
tained by presidents ever since. See Executive Order 
No. 10927, 3 C.F.R., 1959-1963 Corn= p. 454; revoked and 
covered by Executive Order No. 12353, 3 C.F.R., 1982 Comp., 
p. 139. In addition, a law governing the internal adminis- 
tration of the Congress ensures that its own employees have 
the opportunity to contribute to the CFC fund in conjunction 
with executive branch employees. 2 U.S.C. S BOe-lc(a), (b) 
(1982). As a further expression of its concern with this 
campaign, the Congress recently enacted guidelines for the 
future administration of the CFC by the executive branch. 
Section 618 of the Treasury, Postal Service, and General 
Government Appropriation Act, 1988, Pub. L. No. 101-202, 
101 Stat. (December 22, 1987). We therefore find that 
agencies mFexpend appropriated funds to support efforts to 
solicit contributions to the CFC from their employees. 

The question remains whether an agency may spend appro- 
priated funds to purchase CFC solicitation services from an 
interagency entity. In this case, the voucher submitted 
would entail the IRS contributing to the expenses of the 
Committee in performing these services. The Congress has 
enacted two restrictions which apply to such purchases. 
First, the Congress has enacted a general prohibition on 
interagency financing, effective during each fiscal year 
since 1971. See 65 Comp. Gen. 689, 690 (1986). 
fiscal year lm, 

During 
the prohibition in effect read as follows: 

"No part of any appropriation contained in this 
or any Act, shall be available for interagency 
financing of boards, commissions, councils, 
committees, or similar groups (whether or not they 
are interagency entities) which do not have prior 
and specific statutory approval to receive 
financial support from more than one agency or 
instrumentality." (Emphasis added.) 
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Section 610 of the Treasury, Postal Service, and General 
Government Appropriation Act 1985, H.R. 5798 (incorporated 
by reference into the continuing resolution for fiscal year 
1985, Pub. L. No. 98-473, 98 Stat. 1837, 1963 (1984)). 

We are aware of no applicable prior and specific statutory 
approval for the operation of the Committee. Therefore, we 
conclude that this prohibition extends to payments based on 
the interagency agreement to purchase CFC solicitation 
services entered into by the IRS, among other agencies, on 
October 29, 1984.1/ 

The certifying officer indicates that the ordering office 
contends that this sort of interagency agreement is similar 
to the operation of the Federal Executive Boards and should 
therefore be permitted. In fact, this Office has held 
interagency financing of the Federal Executive Boards to be 
prohibited by the same statutory language, applicable in 
fiscal year 1986. 65. Comp. Gen. 689 (1986). 

Even if one could successfully argue that this restriction 
did not apply to the voucher in question, payment on this 
voucher would still have to satisfy another restriction 
pertaining to an agency's purchase of services from another 
government entity. This is the statutory restriction on the 
crediting of one appropriation account with funds withdrawn 
from another. 31 U.S.C. S 1532. This provision requires 
that such reimbursements be authorized by law. In certain 
circumstances, the so-called Economy Act, 31 U.S.C. S 1535, 
could provide this authority by allowing one agency to 
purchase goods or services from another. That provision 
reads: 

"1535. Agency Agreements 

“t a) The-.head of an agency or major organiza- 
tional unit within an agency may place an order 
with a major organizational unit within the same 
agency or another agency for goods or services if- 

L/ Even though the voucher in question names only Hill Air 
Force Base as receiving funds, the voucher is based on an 
interagency agreement. The Articles of Association of the 
Committee stipulate that Hill Air Force Base will initially 
incur all costs of the Committee "and then bill the other 
members annually." Articles of Association of the Northern 
Utah Federal Fund Raising Program Coordinating Committee at 
paragraph IV,J,3 (February 27, 1978). 
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"(1) amounts are available; 

"(2) the head of the ordering agency or unit 
decides the order is in the best interest of the 
United States Government; 

"(3) the agency or unit to fill the order is able 
to provide the ordered goods or services; and 

"(4) the head of the agency decides ordered goods 
or services cannot be provided as conveniently or 
cheaply by a commercial enterprise." 

The legislative history of this provision indicates that the 
Congress intended that one agency use this authority to 
purchase services from another to effect "substantial 
economies" in "proper cases." H. Rep. No. 1126, 72d Cong., 
1st Sess. 15. Such a situation exists where services "can 
be furnished by another department at less cost or more 
conveniently than the department ordering those services." 
Id. - 

The voucher reflects a per capita funding method, as 
outlined in the interagency agreement and in the Articles of 
Association of the Committee. Such a method of allocating 
costs does not necessarily relate to the goods or services 
that any one agency actually received during the year. 
Without the ability to ascertain exactly what goods and 
services its money is purchasing, there is no way that an 
agency can determine that it is receiving services at less 
cost and more conveniently than it could have provided for 
itself. Hence, per capita funding arrangements which do 
not identify what goods or services each participant 
actually receives, such as employed in the case at hand, 
will not satisfy this requirement of 31 U.S.C. s 1535. 

Accordingly, we conclude that the voucher for $3,788.70 
presented in this case may not be certified for payment. 
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