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DIGEST: 1. Imprest funds are available to pay the costs 
of recruitment advertising so long as that 
advertising is authorized under 44 U.S.C. 
S 3702 and the payment otherwise meets appli- 
cable requirements for imprest fund payments. 

2. Where the authority under 44 U.S.C. § 3702 to 
authorize publication of advertisements in 
newspapers has been properly delegated to 
Internal Revenue Service contracting officers, 
exercise of that authority in any written form 
satisfies the statute even though under inter- 
nal agency procedures, the wrong form may have 
been used. In any event, the authorization 
requirement of 44 U.S.C. S 3702 is not a 
limitation of the method by which the 
advertising may be procured. 

3. The handwritten initials of a vendor's agent 
on a receipt are sufficient to support the 
reimbursement of an imprest fund. Although a 
full handwritten signature represents the 
maximum protection of the Government, the 
initials were sufficient evidence of the 
vendor's intent to acknowledge receipt of 
payment. 

4. .Advance payments for advertisements were not 
authorized by an appropriation act or other 
law and were therefore improper under 
31 U.S.C. S 3324(a). However, upon verifica- 
tion that the advertisements paid for were 
published, no loss to the Government will have 
occurred and the imprest fund which made the 
improper payment may be reimbursed. 

An authorized certifying officer of the Internal Revenue 
Service (IRS) has requested our decision on whether certain 
employment advertising costs paid out of two IRS imprest funds 
may be reimbursed out of appropriated funds. We hold that the 
use of imprest funds for recruitment advertising was proper, 
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that the procurement of advertising was properly authorized, 
and that the receipts submitted by the vendors were legally 
sufficient. We also hold that the payments for advertising 
out of imprest funds in advance of the services being provided 
were improper but that the payments may be reimbursed upon 
verification that the services were in fact performed. 

The payments in question were made from two separate 
imprest funds, one at the Cincinnati District Office and the 
other at the Cincinnati Service Center. All of the payments 
were authorized on a Treasury Form 1334, Requisition for 
Equipment, Supplies or Services, signed by a contracting 
officer. The payments made at the Cincinnati District were in 
the amounts of $56 paid to the Cincinnati Herald, and $349.44 
paid to the Cincinnati Enquirer. Both of these payments were 
made on September 24, 1985, for advertisements to run on 
September 26 and 27. The Cincinnati Herald submitted an 
invoice which was stamped "paid." A Standard Form 1165, 
Receipt for Cash - Subvoucher, acknowledging payment was 
sighed by the Herald's agent and was attached to the invoice. 
The Cincinnati Enquirer did not submit an invoice, but a 
Standard Form 1165 acknowledging payment was signed by the 
Enquirer's agent. The payment made at the Cincinnati Service 
Center was in the amount of $80, paid to The Northerner, a 
newspaper at Northern Kentucky University. The payment was 
made on October 4, 1985 for advertisements which had already 
run on September 3 and 10. The Northerner submitted an 
invoice which was stamped "paia" and was annotated "Rec'd 
$80.00, JZ, 10-4-85" by an agent of The Northerner. 

The IRS first questions whether recruitment advertising 
is a proper use of imprest funds. The IRS notes that its 
Small Purchases Imprest Fund Handbook does not specifically 
provide for or prohibit the use of imprest funds for recruit- 
ment advertising. The IRS handbook does proviae that imprest 
funds are available for procurement of supplies or nonpersonal 
services "when vendors are reluctant to honor small purchase 
orders * * *' or "when the imprest fund method of small pur- 
chase procurement is advantageous to the government * * *." 
This handbook is consistent with the general regulations on 
the use of imprest funds. See, GAO, Policy and Procedures 
Manual for Guidance of Fedex Agencies, tit. 7, S 22 
(TS No. T-40, July 14, 1983); Treas. Fiscal Requirements 
Manual, vol. 1, SS 4-3000 et seq.; and 48 C.F.R. Subpart 13.4 
(Federal Acquisition Regulations). These regulations show 
that imprest funds may be used to make contract payments so 
long as they are in small amounts and the applicable documen- 
tation of payments is provided. There is no subject matter 
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limitation on the services which may be paid for out of 
imprest funds. Therefore, use of imprest funds in the 
situation presented is not legally objectionable. 

The IRS also questions whether the advertising services 
were properly contracted for. The IRS Fiscal Audit Handbook 
and Administrative Accounting Handbook require that recruit- 
ment advertising “be authorized by SF 147, Order for Supplies 
or Services, or other contractual arrangement (e.g., oral 
purchase, formal contract, etc.) signed by a contracting 
officer." The advertising services here were authorized by 
using Form 1334. The IRS notes that Form 1334 is typically 
used to document oral purchases but states that, although the 
Forms 1334 in this case were signed by contracting officers, 
the purchases were not oral. The IRS asks what the phrase 
"formal contract" in its handbook section on authorizing 
advertising means, and whether the Form 1334 used here was 
sufficient to authorize the advertising procurement. 

In order to respond to these questions we must 
distinguish between authorizing the use of newspap'er advertis- 
ing and contracting for that advertising. 44 U.S.C. 9 3702 ' 
(1982) requires all newspaper advertisements placed by an 
executive department to be authorized in writing by the head 
of the department. 5 U.S.C. 9 302(b)(2) (1982) authorizes the 
head of an agency to delegate the authority to authorize : 
advertisements to subordinate officials. Treasury Department 
Order Number 150-51, ,January 11, 1960, delegated to IRS con- 
tracting officers the authority to authorize advertisements 
for the recruitment of IRS personnel. It is this authoriza- 
tion of advertising under 44 U.S.C. 9: 3702 (1982) that the IRS : 
handbooks are discussing. The handbooks merely specify that 
the necessary authorization will be documented by the contract 
to procure the advertising services. The handbook should not 
be viewed as a limitation on the form in which contracts for 
advertising will be awarded. Since the IRS states that the 
Forms 1334 at issue were properly prepared and signed by a 
contracting officer, 44 U.S.C. 9 3702 has been satisfied. In 
light of the above, we do not consider the term "formal con- 
tract" in the IRS's handbooks to be a limitation on the means 
that a contracting officer uses to procure advertising. The 
advertisements were authorized in writing by officials to whom 
the authority had been properly delegated. This is all that 
44 U.S.C. S 3702 requires. The fact that the wrong form may 
have been used does not, in these circumstances, affect the 
propriety of what was done. 
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The IRS further questions whether the advance payments 
for advertising made to the Cincinnati Herald and the 
Cincinnati Enquirer were proper. IRS notes that advance 
payments are allowed for periodical subscriptions and post 
office box rental and asks if there are other exemptions.- '/ 
IRS also asks whether, in the event that the advance payments 
were improper, it can reimburse the Cincinnati District 
Imprest Fund because the services have been received. 

31 U.S.C. 9' 3324 (1982) generally prohibits aavance 
payments unless authorized by a specific appropriation or 
other law. We have held that the prohibition against advance 
payments applies to contracts for advertrsing services. 
~-180713, April 10, 1974. Our research has not revealed any 
appropriation act or other law which would allow the IRS to 
make advance payments for advertising. Therefore the advance 
payments made by the Cincinnati District were improper. 

In B-180713, supra, we noted that the purpose of the 
advance payments prohibition was to avoid losses to the Gov- 
ernment which would result if contractors failed to perform 
the services which had been paid for. In this case, the 
Cincinnati Herald and Cincinnati Enquirer have apparently 
performed their obligations by publishing the requested 
advertisements. If so, there would be no loss to the Govern- 
ment and we woula not object to IRS reimbursing the imprest 
fund. Therefore, upon verifying that the advertisements have 
in fact been published, the IRS may reimburse the Cincinnati 
District imprest fu'nd. 

The final question raised by the IRS is whether the 
receipts executed by the newspapers were adequate to support 
the imprest fund payments. The IRS imprest fund hanabook 
requires that each payment be documenter by a receipt 
itemizing the supplies or services obtained, the amounts 
charged, and, for payments over $15, the signature of the 
vendor or the vendor's agent. This receipt will normally be 
noted on the vendor's invoice or, if no satisfactory invoice 

l/ It is not feasible to discuss in this decision other 
exceptions which do not relate to the particular case. 
The certifying officer can find a detailed discussion in 
our publication, Principles of Federal Appropriations Law, 
at chapter 4 (1982). 
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is available, on Standard Form 1165, Receipt for Cash- 
Subvoucher. The hanabook also provides that if any of the 
required information cannot be noted on the receipt, it 
should be placed on an attachment. 

The invoice of the Cincinnati Herald does not contain the 
signature of the Herald's agent. That signature is present on 
a SF 1165 which was attachea to the invoice. We believe that 
these two documents together satisfy the documentation 
requirements of the IRS handbook. 

The invoice of The Northerner does contain the required 
receipt information but is noted with the initials "JZ" rather 
than the signature of The Northerner's agent. The IRS asks 
whether the full signature of the vendor or its agent is 
required. A signed receipt is necessary in order to protect 
the Government from a second presentation for payment. The 
signature of the vendor acts as an acknowledgment of payment 
ana releases the Government from. any further obligation to 
pay. The most universally accepted form of signature in the 
United States is, of course, the handwritten full name of the 
person signing. A receipt with a full signature, therefore, 
represents the maximum protection for the Govenment and should 
be solicited from a vendor whenever possible. However, we do 
not believe that the use of initials in lieu of a full signa- 
ture on the receipt here is adequate grounds to refuse to 
reimburse the imprest fund. Our decisions have not dealt with 
precisely the issue of whether initials are sufficient to act 
as a signature on a receipt. We have held that a facsimile 
rubber stamped signature which had been adopted by a vendor . 
was a proper signature on an invoice, 33 Comp. Gen. 297 
(1.954), and that initials appearing on an unsigned bid were 
adequate evidence of the bidder's intent to be bound by its 
bid, B-184488, Oct. 17, 1975, These decisions are applica- 
tions of the rule, as stated in B-104590, Sept. 12, 1951, that 
"any symbol adopted as one's signature when affixed with his 
knowledge and consent is a binding and legal signature." For 
purposes of interpreting Federal statutes, the rule is codi- 
fied in 1 U.S.C. S 1 (1982). Based on these authorities, we 
hold that the initials of The Northerner's agent on the 
receipt here adequately reflect the intent of The Northerner 
to acknowledge receipt of payment. The Cincinnati Service 
Center imprest fund may therefore be reimbursed for the amount 
of this receipt. 

Comptroller G 

5 - of the United States' 
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