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DIGEST: Transferred employee who had mobile home moved

may not be reimbursed for non-returnable entrance
fee paid to secure space in mobile home park, as

it is in the nature of rent. Nor may he be reim-

bursed for cost of rental of U-Haul used to move

storage shed and air conditioner that could not

be moved in mobile home, because allowance for

transporting mobile home is in lieu of other

allowances for transporting household goods.

Neither expense is reimbursable as a miscel-

laneous expense.

This matter arises from a request for an advance decision

submitted by an authorized certifying officer of the Internal

Revenue Service, concerning the authority for reimbursing

Mr. Benjamin Suchocki for certain expenses relating to the move-

ment of his mobile home at the time of his transfer of duty

station.

Under the authority of Travel Authorization P111-75-9, dated

September 30, 1974, Mr. Suchocki was transferred from Bethlehem,

Pennsylvania, to Pottsville, Pennsylvania. Incident to this

transfer, Mr. Suchocki moved a mobile home between these two

locations. His claim for reimbursement of expenses has been

settled, except for two items, a $100 entrance fee paid to secure

a space at the new mobile home park, and $72.88 paid to rent a

U-Haul to move an air conditioner and storage shed that could

not be moved inside the mobile home. The certifying officer, in

her submission, questions whether our decisions B-164057,

October 3, 1968 (on the entrance fee), and B-156315, April 9,

1965 (on moving the shed), are still controlling since they

were rendered prior to the time the governing regulations were

amended to permit reimbursement of some mobile home expenses

as miscellaneous expenses. We have been informally advised that

Mr. Suchocki has already been paid $233.74 in miscellaneous expenses

out of a maximum payable of $370.46.
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The controlling regulations are now found In paragraph 2-3.1

of the Federal Travel Regulations, FMTM 101-7 (May 1973) (FTR),
which provides, in pertinent part, that:

"a. Purpose for allowance. The miscellaneous
expenses allowance authorized by 2-3.2 and 2-3.3 is
for the purpose of defraying various contingent
costs associated with discontinuing residence at
one location and establishing residence at a new
location in connection with an authorized or
approved permanent change of station.

"b. Types of costs covered. The allowance

is related to expenses that are common to living
quarters, furnishings, household appliances;- and
to other general types of costs inherent in relo-
cation of a place of residence. The types of
costs intended to be reimbursed under the allow-
ance include but are not limited to the following:

* * * * *

"(2) Fees for unblocking and blocking
and related expenses in connection with relocating
a mobile home, but not the transportation expenses
allowed under 2-7.3."

The general eligibility requirement set out in paragraph 2-7.la

of FTR, which provides, in pertinent part, that:

"An employee who is entitled to transportation
of his household goods under these regulations
shall, in lieu of such transportation, be entitled

to an allowance, as provided in this part, for the
transportation of a mobile home for use as a
residence. * * *"

Although the inclusion of certain items relating to the movement

of a mobile home in the miscellaneous expense category has
generally increased the maximum amount reimbursement available,

the basic entitlement is still in lieu of an allowance for the

movement of household goods, not in addition to that allowance.
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In B-164057, October 3,.1968, we held that a non-returnable
entrance fee paid to a mobile home park was not reimbursable
since it was similar to rent paid for the space. This holding
was affirmed in E-175285, April 20, 1972, again based upon the

character of the payment itself. We find nothing in the miscel-
laneous expense section of the regulations that would cause us
to change our view on this point. Mr. Suchocki contends that

this entrance fee is analogous to "closing costs'; that are paid

when a residence is purchased. There is no blanket authority
for the reimbursement of "closing costs," specific authority

must be found for each item for which reimbursement is sought.

We do not know of a comparable charge that would be reimbursable
in the case of a real estate transaction.

Our disallowance of the cost of renting a U-Haul to transport

property not carried in a m'obile home was stated in B-156315,
April 9, 1965, and affirmed in B-179146, September 28, 1973. We

see nothing in this case that would cause us to change our view.

Accordingly, for all of the above reasons, the voucher may
not be certified for payment.
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- Comptroller General
of the United States
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