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MATTER OF: Raimbursement of expense of lodging where
receipts are lost

DIGEST:

In view of absence of receipts for lodging expenses
for temporary quarters incident to permanent change
of station GAO may not accept employee's affidavit
as being in lieu of such receipts, and on basis of
present record claim must be denied.

The action is a request for our advance decision as to
whether an employee transferred from one permanent duty station
to another may be reimbursed for the expense of occupying tem-
porary quarters at the new station in the absence of receipts
for lodging which were lost and which the lodging facility is
unable to verify or state whether the employee was a guest during
the period in question. It is apparently impossible to obtain
duplicate receipts or other records.

Mr. Terry P. Byers, an employee of the Department of Housing
and Urban Development has submitted a voucher dated May 28, 1974,
for reimbursement of expenses incurred by occupancy of temporary
quarters and other expenses incident to his transfer from Fairfax,
Virginia, to San Francisco, California, In January 1973. The
claim, in the amount of $910.20 is for expenditures incurred
during the period of January 8, 1973 to February 26, 1973. Of
this amount $193.90 represents lodging costs for 30 days. The voucher
is accompanied by an itemized statement showing, separately, expen-
ditures on a daily basis for lodging, meals, tips and laundry. The
lodging expenses are not, however, supported by receipts as required
by subsection 8.4(b) of Office of Management and Budget (011B) CircularNo. A-56, Revised August 1:7, 1971, in force at the time in question.

As substantiation of the fact that lodging charges were
actually incurred, Mr. Byers submitted his notarized statement in
lieu of receipts. Stating that he had occupied temporary quarters
at the Harcourt Residence Club from January 8, 1973, to February 26,1973, but had misplaced hii receipts and the Residence Club is
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unable to verify his period of residence from January 8 to
January 21, 1973. Further, a statement was submitted by the
Earcourt Residence Club in San Francisco stating that Mr. Byers
was a guest from January 2:2, 1973 to February 19, 1973,at a
rate of $45.00 per week plus $1.38 tax per week. It is
administratively reported that the manager of the Residence
Club indicated that it was a possibility that his card for the
period of January 8 through January 21 could have been discarded.

The opinion of this Office is requested concerning the
payment of lodging from January 8, 1973 through January 21,
1973,without actual verification or receipts from the place
of lodging.

Subsection 8.4(b), supra, provides in pertinent part as
follows:

"8.4 Allowable amount

* * * * *

"b. Itenization and recepts. The actual expenses
will be itemized in a Baaner prescribed by the
head of the agency which will permit at least a
review of the amounts spent dail7 for (1) lodging,
(2) meals, and (3) all other iteims of subsistence
expenses. Receipts will be required at least for
lodging and laundry and cleaning expenses (except
when coin-operated facilities are used). * *'

Subsection 8.4c of Circular No. A-56, s.pra, provides that the
amount which may be reimbursed for temporary quarters subsistence
expense will be the lesser of either the actual Az2munt incurred or
the amount computed in acccrdance with a formula provided by the
regulation.

It Is our position that the term "receipt" as used above meams
a writing signed by the person furnishing such lodging acknowledging
that he has received payment for such lodging. B-176882, November 14,
1972. Accordin~ly, we may not accept the emplo7ee's affidavit as
being In lieu of receipts for lodging for the period in question,
January 8, 1973 through January 21, 1973, nd the claim for lodging
for this period may not be allowed.
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