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Dear Mr. 
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This is in response to your letter of August 28, 1993, 
appealing the August 23 settlement by our Claims Group that 
denied your claim for Sea Duty Pay for the period May 26 , 
1943, through December 28, 1945, because the claim is barred 
by 31 U.S. C. § 3702 (b) ( 1) . You enclose with your letter a 
copy of a document indicating that the character of your 
Naval service was upgraded on May 11, 1989. 
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The upgrade has no bearing on whetb.er yo:ur;.claim for Sea 
Duty Pay may be considered. The re<ason~t,is.. ;tilat .. the issue in 
your case is not whether you were ent~tled to Sea Duty Pay, 
but rather whether, under the law, your claim can be 
considered at this time. Every claim against the United 
States that coul d be considered by the General Accounting 
Office is barred unless the claim is received pere within 
6 years after the date the claim accrued. An exception is 
made for claims that were not barred by June 15, 1989, and 
which were filed with the claimant's own agency within the 
6-year period, hut that exception obviously does not apply 
in your case. 

The purpose of the 6-year Barring Act is to relieve the 
government of the need to retain and go back over old 
records for the purpose of settl ing old claims. No matter 
how meritorious a claim may be, our Office has no authority 
to waive the provisions of the l aw or to make exceptions to 
the time limit. 

In sum, the Claims Group correctly advised you that your 
claim cannot be considered because it is time-barred. 

Sinc::;tEu™lJ2~ 
:Lld D. Cohen 
Acting Associate General Counsel 




