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Ms. Jeanna M. Cullins
General Counsel
D.C. Retirement Board
1025 Vermont Avenue, N.W.
Suite 1030
Washington, D.C. 20005

Dear Ms. Cullins:

This responds to your letter of January 29, 1986,
requesting our views as to whether the Federal contribution to
retirement funds for District of Columbia police officers,
fire fighters, teachers, and judges is subject to reduction
under the Balanced Budget and Emergency Deficit Control Act of
1985 (Public Law 99-177). You state your opinion that the
retirement fund contribution is an obligated balance and
therefore not subject to reduction. Section 256(l) of the Act
provides that obligated balances are not subject to reduction
under an order issued by the President pursuant to the Act.

The Federal contribution to the retirement funds is one
of three items included in the account for the Federal Payment
to the District of Columbia. In fiscal year 1986, Congress
appropriated $507,170,000 for the account, of which
$52,070,000 was designated as the Federal contribution to the
retirement funds. We understand that on October 22, 1985, the
Treasury Department distributed to the District of Columbia
funds totalling $490,845,000, which included all of the
Federal contribution to the retirement funds.

Since the Federal payment to the retirement funds had
already been transferred to the District of Columbia before
the issuance of the President's February 1, 1986, order, we
consider those funds as having been obligated. Thus, we agree
with your view that the funds in question were not subject to
reduction under the President's order. A more detailed dis-
cussion may be found in the enclosed letter to Mr. Richard
Siegel, Acting Budget Director, District of Columbia.

Your letter also asks why we did not identify the Federal
contribution to the retirement funds as a separate account in
our January 21, 1986, report. Section 257(8) of the Act
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defines the term "account" as "an item for which appropria-
tions are made in any appropriation Act used to determine the
budget base." The Act, however, does not define the term
"item." In preparing our report, we decided to identify
accounts by reference to the organizational headings found in
the District of Columbia Appropriations Act. Since the Dis-
trict of Columbia Appropriations Act treated the contribution
as part of the Federal Payment to the District of Columbia, we
did the same. See H.R. 3067, 99th Cong., 1st Sess., as
incorporated in the continuing appropriations resolution for
fiscal year 1986, Pub. L. No. 99-190, § 101(c), 99 Stat. 1185,
1224 (1985).

We hope this information is of assistance to you.

Sincerely yours,

ffC omptrolle General
of the United States

Enclosure
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