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COMPTFOLLER GENERAL OF THE UNITEDR STATES
WASHINGTON, D C. 23118

January 29, 1974
A-179978 ' ~J O3 s o

Hr. A, B, Restivo " ’/’//f
Accounting and Finance Officer . .
Department of the Air Force
Headquarters Armament Developoent and

Test Center (AFSC)
¥glin Air Force Dase, Flovida 32542

Dear Mr, Restivol

This is {n response to your letter of October 26, 197] veference
ACFPT, with enclosures, vequesting an advance decision on whether the
‘:Flalm for temporary storage Jsuboitted by Hr., Everett L, Eblen, Jr,,
bay properly be certified for payment,

The record presented shows that Hr, Eblen was authorized by travel
ovdar nuaber AA-39, lssued July 3, 1973, to move his household goods
from Fort Oglethorpe, Georgia, to Eglin Alr Force Base, Florida, inci-
dent to his appointment {n the Fedeval service, Your office has re=
imbursed the expenses of the move with the exception of the costs
Hr. Eblen {ncurred in connection with termporary storage, reimburse~
ment of which {5 permitted when transportation of household goods is
authorized, Reimbursement of those costs was not allowed because in
your opinion the documentation provided by Mr. Eblen did not comply
with paragraph C 7051, section 2b of Volume II, Joint Travel Regula~
tions (JTR)(December 1, 1971)., This paregraph provides in part thatt

"When shipmeat is made on & comauted rate basis W % i,

relmbursement is subject to the table of allowe

snces in the General Services Admiuistration

Commuted Rate Schedule in Appendlix A, Reimburse-

went will not, howvever, exceed the amount pgctually

palid by the euployee for storage, Claim for

refombursement must be supported by the original

or certified copy of receipted warehouze bill )
(see Chapter 10)," _

The record shows that Mr, Eblen stored his houschold goods in a
van vhich he apparently rented for that purpuse in lieu of storving
them i{n a warchouse, Our Office has approved payment of storage costs

7 PUTLITETD RECIZION

vl bantbiud hea

63 Ce=p. Gen,

st 09)73 8

- ————



3-179978 3

hased on charges for waiting time of the van {n which household yoods
wera delivered to the new residenze {n ljeu of storege in a warehouase,
20 Comp, Cen, 399 (1950).

In & pimilay situstion when an enployce was unable to move ints
his permanent quavters for 6 days after arrival at his ney duty
station, our Office approved payment of storage costs based on
chavges for a vental van, which the employee had used to transport
his household goods to the new station, B-176473, Septenber 8,
1972, copy enclosed, .

Reimbursement of storage costs based on charpes for walting time
of the van has also becn recogrnized in asection 2 of the commuted rate
schedule promulguved by the Genaral Service Adminilatration which
is reproduced in Part IV, Appendix A, JTR, That section, following
the declsions of this Office, limits the amount of reicbursenent for
expenses incurred in connection with storage in a van in lieu of
storage in a wavrechouse to one month's storage and related expenses,

. The General Services Administration, whose regulations on this
subject are controlling, states the documentation requirements for
temporary etovage as followst YA receipted copy of the warehouse

or other bill for storace costs {s required to support reimbursement,"”

(tmphasis supplied,) teiR lul=7, 82-8,5b(1)(May 1973). This word-

ing first appeared in the then applicable regulation in secction 6,5b(1)
of 0ffice of Management and Budget Circular Ko, A-5b, Revised August 17,
1971, As long as the receipted bill on which the claim fur storage
costs is based shows the storage dates, storage location, and the

esctual weight of the household goods stored, we consider such docu-
mentation as adequate for reimbursesent of tempovary storege expenses,

Sea, e.g., B=173557, August 30, 1971, copy enclosed. HKegarding tho

more yvestrictive wording in paragraph 7051-2b, wa do not consider the
receipted warehousa blll provided for therein to be mandatory if the
claim is supported in accordance with the above, Cf. B-173668,
October 18, 1971, copy enclosed. which invulved aclalm subject to
the provisions of the JTR,

Therefore, if Hr. Ebleu can produce documentation which meets the
requiremenits listed above, we have no objection to your certifying
for payment his claim for temporary storage expenses actually incurred,
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up to the maximuw amount authorized by ths General Sarvices Adminis-
tration Commited Rate Schedule,

Tha vouihar and supporting papérs ave veturned,

Slucerely yours,

. F, Kelloy

Depaty’ Comptroller Generel
of the United States

Enclosures
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