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MATTER OF:Payment of refund ordered by Court of Claims
in National Presto Industrieg, Inc. and World
Aerospace Corp, v. United Sta’ceg

DIGEST:
Order of Court of Claims directing refund
payment to be made to contractor upon sub-
stitution of bond under Renegotiation Act
may be certified for payment under 28 U.S.C.
§ 2517 and 31 U,S.C. § 724a, but only after
the appellate process is completed with re-
spect to that order. Refund may not be paid
from the arm'oprlauon established by 31 U.S.C
§ 725g-1 for "Refund O,L Moneyu Erroncously
Received and Covered' since original pasyment
was properly deposited :m’co the Tx‘eaqurg as

< miscellancous receipts,

This decision is in response 0 a T"oqﬂc':,t from the Depﬁr‘rmr—m of

Justice concerning the payment of a refund 1o a LO.(TL‘(‘ actor, pursuant

to an order of the Court of Claims in Naiional Presto Industries, Iac.
‘and World Aerospace Corp. v.¥ United Siates, Ct., Cl. No. 30[-7 o..

The Treparfment acks first whether the Con 1ph~oller General can law-
Aully ceptify an mtﬂrlocu‘rory Vrdnx for payment pursuant to 31 U. S, C,

§ 124aVand 28 U.S5.C. § 2517.¥ We are also asked whether such cerii-
dication and payment can occur before the Solicitor General deterrmines
whether to seek certiorsri, or if certlorari is sought, before the
Supreme Court either denies certiorari or decides the issue. In
addition, the Depariment asks whether the refund ordered by the

Court may be lawfully paid from the acco vn" tor "Refund o Mnnn)s
Erronecusly Received and Co*rcrcd” (3L U.5.C. § 725g-1)Yor from

any other available appropriation. For the reasons that 10110*&; Awe
believe that the order may ouly be paid under 31 U.S.C. § 75406/'&

28 U.S.C. § 2517 but only afier the appellate process is completed
.‘wdh respect to that order. The fund eztablished by 31 U, S. C. '
§ 795¢-1Hs not available for the paymant of the order, nor do we
know of any other approprie stion from which the refund may be drawn,

. In May, 1976, the Renegotiation Board determined that National
Presto Industries, Inc,, and Worid Aerospace Corp. had realized - -
$25. 4 milliou in excess profiis on certain Department of the Avmy
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' negotlated contracts. jUnder the Rene gotlatlon Act of 1951 _

(50 U.S.C. App. § 1218Y(1976), a person who wishes to seeka -~

- yedetermination by the Court of Claims of a Renegotiation Board

determination of excess profiis has a choice of paying the amount

. Awarded less appropriate tax credits, orfiling a bond for the same
amount. See also Court of Claims Rules, Rule 26.- The contractors

elected to make payment, and on July 2, 1976, paid the Department

of Army under protest $11, 076, 995.15. -The payment was deposited °

into the Treasury as mlscellyneous recelpts, apparently pursuant to'

50 U.S.C. App. § 1215(b)(7). '

On February 16, 1979 ‘the Court of ‘Claims granted the .
pontractors' motion for: leave to substitute a bond, and ordered the -
United States to refund the amount previously paid. The Department
_ of the Army stated that it no longer had an available appropriation -
from which to pay the refund since, as mentioned above, the amount -
_collected had been deposited in the Tréasury as miscellaneous. ,
recelpts. As a-result, the Department of Justice requested a deci-'
sion from our Office regardmg an avculable source of approprlatwns
for the refund

<« We take no position-on the merlts of perrm’ctmg the substltutlon -

of 3 bond at this late date since that is the very issue before the -Court.-

If it is decided by the Department not to-appeal the Court of Claims

- ruling, we will certify the amount die to’'the contractor without

question, ‘as a ministerial duty. The role of the General Accountlng

Office (GAO) in-the payment of Coy ’;’c of Glaims- mdgmenL is
'{prescrlbed by 28 U. § 2517(&) as follows: _

"Every final. Judgment rendered by the Court of Clalms
against tThe United States shall be paid out of any general =
appropriation therefor, on presentation fo the General -
Accounting Office of a certification of the judgment by -
- the clerk and chlef Judge—of the court.'” (Empha51s added )

Judgrnents of the Court of Ciatma are payabJe from. the permanent
- 1ndef1n1te appropriation established by 31 U.S.C. 724aX Section 724a‘l~
 as amended by Pub. L. No.. 95-26 (May 4 1977), 91 Stat. 61, 96,
; ,prov:ldes in pertlnent par’c as fo_lows' . o o

1/ The Renego’matlon Board went out of existence on March 31, 1979,
~ but the validity of many of its orders, including the instant one,
made befr‘rp that date’are still m litigation. '




- 'B-1641768

MThere are apprOprlated out of any money in the
_Treasury-not otherwise appropriated, such sums as

may be necessary for the paymerit, not otherwise pro- :

vided for, as certified by the Comptroller General, of-

final judgments, awards, and compromise settlements,

‘which are payable in accordance with the terms of sections. -
2414, 2517, 2672, or 2677 of Title 28 . . ,, together w1th -
-such interest and costs as may be Speleled in such

judgments or otherwise- authorlzed by law * * %,

(Empha.sm added )

The order in question is not a Judgment” as that term is commonly
understood. . Nevertheless, it is an order of the Court directing the
ipa,yment of money by the United States. As such, we believe .it may
be certified for payment under 31 U.S.C. § 724a7£1f the -other require~ .
ments of that section are met--specifically, if the order is "flnal“ :
and if payment is not o’chermse prov1ded for. : e

. Both’ of the above statutos--our authorlty to certlfy Judgn’ents for -
payment and the appropriation therefor--are limited by their terms

to fmal judgments. - It has been our traditional position that a Judg—' '

‘ gnent 1s not final for payment purposes until the appellate process is
“complete with respect to all elernonts of the litigation. /Ve have no
‘;au‘thorﬁy to make 1nte1~med1a’c‘. paymen‘cs. B-172574, d.y 19 1971.

We recognlze that the basm 1ssue of the contractor 5 excess
= proflts has been in litigation for three years and may well continue
_considerably longer. The issue of the refund, hewever, is readlly
geverable from the merits of the underlying llugatlon. Al‘chough
_ the Court's order directing the réfund may be "interlocutory" with -
respect 10 the underlymg litigation, it may nevertheless, when the
‘appellate process is complete with respect to it, be deemed "final
as to the issue of the refund., However, the refund order may still
‘be appealed to the Supreme Court and theréfore cannot be considered
"inal" at this stage of the litigation. Therefore, payment may not
be lawfully made prior to Such time as the Solicitor Gezneral has
determined whether to pttl’clon for certiorari from the Court of -
Claimis' 6rder. If certiorari is soughit, payment cannot be inade
prior to the time that the Supreme Court i‘mally disposes of the
issue, either by denymg certiorari or, if granted, until it 1ssues its -
decision. Thus, 'the order will become final for payment purposes
when one of three things occurs--the Department of Justice deter-
mines not to seek further review, the Supreme-Court denies a
petition for certiorari, or if the pet1t1on is granted, the Supreme.
Court 1ssues its decision, . :
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_ ~ The next question to consuier is whether there is any other
- appropriation available for payment of the refund. We agree that

there is no provision in the Department of the Army!'s current .appro-
pr1at10n acts to make such a payment. It has been suggested that a
,possible source might be the account for '"Refund of Moneys. Errg
“eously Received and Covered',:established by :31.U. 8. C. '§ 725q 976)
‘ Appr0pr1at10ns for.this account are provided on a permanent 1ndef1n1te

baz-ns under 31 U.S.C, § 725q-1.%

The general rule for the use of the account for ”Refund of Moneysy/
‘Erroneously Received and Covered' was stated in 17 Comp Gen. 859,
860 (1938) as follows'

"% % % It is only when collectlons erroneously covered
into the Treasury as miscellaneous receipts are in- -
" yolved and the refund is not proper ly chargeable to any.
other appropriation that there is for consideration .
charging the appropriation 'Refund of moneys erron- ..
~ eously recelved and covered, ' : -

v

(1976) 55 omo. Gen. 243%.975)

,. A

See also 55 Comp. Gen. 625

't':\ The Court of Clalms, in 1is May 11, 19’73 order in this case, <
_ ptated that it appears that the Army erroncously paid the money
- received into the Treasury under 50 U.S.C. App. § 1215(b)(7).%
Section 1215(b)(7)"‘pr0v1des that ""All money recovered by v JI of repay--
'ment or suit under this subsection [50 U.S.C. App. § 1215¥ governing
‘proceedings before the Renegotiation Boardj shall be oovered into.the
2 Tredsury as miscellaneous receipts.' The Court mterpreted this
prov1s1on as being not applicable to-a payment made in lieu of post- .
. ;ng‘ a bond, and-therefore questioned the propriety of the Army's '
_ dctlon in covering the payment into the Treasury as m:scellaneous -
‘receipts. : o

- Without expressmg an opinion on ihe appllcablllty of § 1?15(b)(7
 we believe that the Army was nevertheless required to de osit { f

- payment as miscellaneous receipts by virtue of 31 U.8.C. § 4849(19786).
Section 484 provides that the gross armdunt of ail monies received -

- from whatever scurce for the use of the United States (with certain

_exceptions not relevant here) shall be deposited into the Treasury

| as miscellaneous receipts. In the absence of express statutory
authority to the contrary, the requlreme*l*s 0f31U.S8.C. § 484-{\
must be followed. Therefore, since there is no statutory authority
.for any other disposition of the funds, we believe the Army properly
deposned the paymen‘r into the Treaeury as m1scu1 aneous receipts..

)
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Smce the Army s. actlon in deposmng the- paymen’c 1nto the Treasury
was required by:-law, it may not be Sald that the funds were - -
 Meproneously received and covered" so as to make available for
refund the approprlatlon establlshed by 31 U. S, C .§ 720q-1 7\

.~ We have also. reviewed the prOVlSlOHS of 50 U.8.C. App. § 123I(f)y
Fhis section provides that refunds of "all amourts finally ‘adjidged or.
determined to have been erroneously collected by the. United., tates
_pursuant to a deétermination of excess profits” shall be paid. MFrom,
- guch appropriations as may be available therefor" upon certlflca.tlon
to the Treasury Department by the Administrator of. the, General
Services Administration (GSA). Payments within the scope of this
gection could not be certified under 31 U.S.C. § 724aX B- 129&72,4&
October 22, 1974." GSA has a permanent appropriation.accouiit, ;
47X0515, "Refunds under Renegotiation Act, General Services, .. .-
Administration, "' for the payment of refunds under section 123 (f)"f“
However, the Actmg Adzmnlstrator of GSA has concluded, aid we
agree, that section 1231(f)fis not available for. payment in this case |
_gince there has been no final adjudication on the merits of'the; Board'
_excess proflts determination and therefore it cannot be sald that the
funds were "erroneously collected by the United States.

' Ag indicated earlier, we are aware of no other approomatlon
that would be available for the payment of the Court's order.” We
_conclude that the Court's refund order may only be certified for
payment from the permanent appropriation established by 31 U.S.C,’
§ 724a;tonce the condltlons of fmallty as dlscussed above ha.ve beerv
satlsfled

:f“
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Deputy Comptrollpr onereu
of the Unnpd States-
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