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DIGEST

Where solicitation for base operations and maintenance
covered by the Service Contract Act includes language
calling for the "repair or replacement" of utility systems
and equipment, such repair or replacement work is
considered in the context of accomplishing routine
maintenance when agency has also issued a separate
solicitation for indefinite quantity multi-trade
construction work which it states it will utilize for work
covered by the Davis-Bacon Act.

DECISION

K & M Maintenance Services, Inc., protests request for
proposals (RFP) No. N62467-89-R-0516, issued by the Naval
Facilities Engineering Command, Charleston, South Carolina,
for the basic maintenance and utilities operation of the
Mayport Naval Station Complex. K & M contends that the
solicitation is defective because the Navy did not specify
the application of the Davis-Bacon Act (DBA), 40 U.S.C.
§ 276(a) (1982), for some of the work covered by the DBA,
but instead only included the Service Contract Act (SCA),
41 U.S.C. § 351 et seq. (1982), wage determinations.

We deny the protest.

The RFP requires the work to be performed under a fixed-
price-award-fee contract and divides the work into
4 categories: (1) preventive maintenance inspections;
(2) emergency work; (3) scheduled recurring maintenance; and
(4) other recurring maintenance. In paragraphs titled
"Additional Work," "Other Recurring Work," and "Correction
of Deficiencies," the RFP provides for the "repair or
replacement" of base utility systems. These provisions
also require the contractor to perform all other maintenance
and repair to maintain the systems and equipment to the
standards specified in the contract. The RFP states that
for this work, material costs over $2,000 for the repair or



replacement of any single item of equipment are
reimbursable, but that the contractor is "responsible for
all labor costs associated with such maintenance, repair and
replacement of systems and equipment."

The protester contends that these paragraphs make the
contractor contractually responsible for all unscheduled
repair work, including replacement of base utility systems,
regardless of the cost of materials or labor. K & M
contends that the solicitation improperly classifies all of
this work as being subject to the SCA, even though it will
involve repair or replacement work of such a magnitude as to
be considered construction covered by the DBA. The
protester notes that the prior fixed-price and indefinite
quantity work contract (N62467-87-C-0248) for basically the
same services included one category, "specific work," which
allowed for work beyond the scope of regular, routine
maintenance and was subject to either DBA or SCA wages as
applicable. However, this protested RFP makes no such
provision for work beyond ordinary repair/maintenance.

The Navy argues that all the work required under the RFP is
correctly classified as SCA work because it covers only the
operation and maintenance of existing facilities and systems
and routine day-to-day work to extend the life of the items
or systems. The Navy contends that the RFP involves work
different from that covered by the prior contract since that
contract had extensive indefinite quantity work items for
major repairs, renovations and alterations subject to the
DBA. In contrast, the Navy claims, this RFP contains no
provision for indefinite quantity work or for major
construction/alteration work or any work outside the scope
of maintenance, repair or operation of existing facilities.
The agency states that a separate solicitation (N62867-89-B-
6868) has been issued for indefinite quantity multi-trade
construction work to cover all work beyond that needed to
maintain the existing systems.

Regulations of the Department of Labor provide that, where
contracts principally for services also involve substantial
construction work, the provisions of both the DBA and the
SCA apply. 29 C.F.R. § 4.116(c)(2) (1988). To be covered
by the DBA in a service contract, a work project must be:
(1) physically and functionally separate from the service
work called for in the contract and, as a practical matter,
capable of being performed on a segregated basis from the
service contract work, and (2) greater than the statutory
threshold of $2,000 applicable to DBA work. Federal
Acquisition Regulation § 22.402(b) (FAC 84-34); Dynalectron
Corp., 65 Comp. Gen. 290 (1986), 86-1 CPD If 151.
Therefore, in order for a job assignment under this RFP for
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repair and maintenance work to be classified as DBA work, it
must satisfy both the test of severability and the $2,000
threshold.

Here, the protester's concerns stem from the language in the
solicitation calling for the "repair or replacement" of
utility systems. While out of context this language may
suggest that Davis-Bacon work could be required, we read
this language to mean repair or replacement of portions of
the utility system to accomplish routine, day-to-day service
or maintenance work. Indeed, in response to the protester's
queries at the pre-proposal conference, the Navy asserted
that only SCA work was encompassed by this RFP. Any doubts
as to the work which may be required under this protested
procurement were resolved by the issuance of the separate
solicitation for indefinite quantity multi-trade
construction work. The Navy has repeatedly stated that the
solicitation for indefinite quantity multi-trade work would
cover "all work not required to maintain the existing
systems under the subject solicitation.' While the
protester doubts that the Navy will adhere to this division
of work and asserts that the replacement of a utility system
could be ordered under the protested RFP, these doubts are
not grounds for sustaining a protest.

Accordingly, the protest is denied.

AdJm F. HinchmaD/ General Counsel
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