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DIGEST 

Whether successful bidder to supply field range lids intends 
to use, without authorization, government tooling furnished 
under another contract, or to provide used lids, does not 
affect the responsiveness of the bid since the bid does not 
take exception to the invitation's requirements. Rather, the 
issue involves the bidder's responsibility and, subsequent to 
an award, contract administration which the General 
Accounting Office does not generally review. 

DECISION 

State Machine Products (SMP) protests the award of a contract 
to Nash Metalware Co., Inc. (Nash) under invitation for bids 
(IFB) No. DLA400-86-B-8226, issued by the Defense General 
Supply Center (DGSC), Richmond, Virginia. The procurement is 
for the acquisition of 500 lid assemblies to be used as spare 
parts for gasoline field range outfits. SMP complains that 
Nash's low price was based on the unauthorized use of 
government tooling furnished to Nash under other contracts. 

At the time the IFB was issued, DGSC planned to furnish 
government tooling to the contractor for use in performing 
the contract. DGSC later discovered that the government only 
inventoried tooling sets for the entire field range and not 
just the lid assembly. Accordingly, the IFB was amended to 
delete the provision requiring use of government tooling. 
Nash has field range tooling in its possession for the 
performance of other contracts, and SMP suspects that Nash 
will use that tooling to perform this contract. SMP contends 
that Nash's price otherwise is too low to account for tooling 
costs. SMP argues that Nash therefore has a competitive 
advantage over other bidders who must include the costs of 
tooling in their bids. 



DGSC states that Nash intends to purchase the 500 lid 
assembles from another supplier which, in turn, purchased the 
assemblies in a liquidation sale from yet another supplier, 
Armstrong Products Corporation (Armstrong). If that is 
correct, SMP offers evidence showing that Armstrong may have 
used government furnished tooling to produce its lid assem- 
blies, and contends that Nash will unfairly benefit from 
being able to acquire the lids at a resultingly lower price. 
SMP also offers a letter from an Armstrong official stating 
that Armstrong may not have had 500 lids assemblies in 
inventory at liquidation. 

Initially, we point out that the IFB does not prohibit the 
use of government tooling in a bidder's possession, and the 
unauthorized use of such tooling would be prohibited by a 
clause in the contract under which the tooling was provided. 
We further point out that since the IFB does not provide for 
the successful offeror to use government furnished property 
in its possession, the offeror may not do so without the 
consent of the contracting officer having cognizance over the 
property, and then the contractor must pay the appropriate 
rental charge. Federal Acquisition Regulation (FAR), 
48 C.F.R. §s 45.402 and 45.202-2 (1986). 

In any event, Nash's bid did not propose to use government, 
furnished tooling or to take exception to any of the IFB's 
requirements, and the bid therefore was responsive. See 
Great Lakes Dredge & Dock Co., B-221768, May 8, 1986,x-l 
CPD q[ 444. The agency determined that Nash was 
responsible --that is capable of fulfilling the IFB's 
requirements-- and we will not review that determination 
absent circumstances not present here. See Peter Gordon Co., 
B-224011, Sept. 15, 1986, 86-2 CPD q[ 300. Whether Nash 
actually performs in compliance with contract requirements or 
uses government furnished tooling under another contract is a 
matter of contract administration under the respective con- 
tracts. This Office generally does not review matters of 
contract administration. 4 C.F.R. § 21.3(f)(l) (1986); 
Descomp Inc., B-220085.2, Feb. 19, 1986, 86-l CPD q[ 172. 

Regarding Nash's alleged advantage in being able to provide 
Armstrong lids, a competitive advantage is improper only 
where the advantage results from preferential treatment of an 
offeror or other unfair action by the government. A competi- 
tive advantage accruing to an offeror due to other circum- 
stances need not be equalized in favor of the other 
offerors. Product Research, Inc., B-223439.2, Sept. 18, 
1986, 86-2 CPD li 317. Thus, the fact that Nash has access to 
lids'previously'manufactured with government tooling is not a 
valid basis for protest. 
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To the extent Nash plans to purchase Armstrong lid 
assemblies, SMP argues that Nash's bid is nonresponsive for 
contravening a standard clause in the IFB requiring that new 
supplies be delivered. FAR, 48 C.F.R. S 52.210-5 (1985). 
What Nash intends to deliver does not affect the responsive- 
ness of its bid because the bid did not take exception to the 
requirement for new supplies nor indicate that Nash intended 
to purchase Armstrong lids. In any event, the fact that the 
lid assemblies may have passed through several suppliers does 
not mean that the assemblies are not "new"; moreover, since 
the bid was responsive, this issue again involves, in the 
first instance, Nash's responsibility and, after award, a 
matter of contract administration. 

SMP also argues that Nash misrepresented to DGSC that it 
would manufacture the lid assemblies because Nash repre- 
sented in its bid that it was a manufacturer of the 
supplies offered. This representation is required by FAR, 
48 C.F.R. S 22.608-l (19861, to determine an offeror's 
eligibility under the Walsh-Healey Public Contract Act, 
41 U.S.C. SS 35-45 (1982), which requires that public 
supply contracts be awarded only to regular dealers or 
manufacturers that agree to meet certain minimum labor 
standards. As provided by our Bid Protest Regulations, our 
Office does not consider the legal status of a firm as a 
regular dealer or manufacturer under the Walsh-Healey Act. 
4 C.F.R. S 21.3(f)(9). The contracting agency determines the 
bidding firm's status, subject to review by the Small 
Business Administration (if a small business is involved) or 
the Secretary of Labor. We point out, however, that a 
company may certify itself as a manufacturer for Walsh-Healey 
Act purposes and nevertheless subcontract for the supplies 
to be furnished under a particular contract. See Stellar 
Indus., Inc. --Request for Reconsideration, 64 Gp. Gen. 748 
(19851, 85-2 CPD # 127. 

Finally, SMP points out that, in completing the "Preference 
for Labor Surplus Area Concerns" clause, FAR, 48 C.F.R. 
5 52.220-1, Nash left blank the space for identifying subcon- 
tractors which account for more than 50 percent of the con- 
tract price. However, the clause itself provides that 
failure to fill out the space only precludes consideration of 
the offeror as labor surplus area concern. 

We therefore find no basis to oblect to DGSC's awarding Nash 
the contract. 

The protest is denied. 

Harfy R. Van Cleve 
General Counsel 
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