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THE COVMIPTROLLER GENERAL
OF THE UNITED STATES

WASHINGTON, D.C. 20548

DECISION

FILE: B-192013 ' DATE: October 22, 1979

MATTER QF: ZUse of Penalty Mail by Court Reporters in
ailing Official Court Correspondence,:
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DIGEST: 1. United States court reporters must pay for post-
age and associated expenses of mailings of official
court correspondence pursuant to their duties under
28 U.S.C. § 753, because of the requirement that
they must furnish all supplies at their own expense.
The statute allowing official mail of officers of the
United States (39 U.S.C. .§ 3202) to be sent without
postage prepaid does not exempt the court reporters
from bearing the ultimate costs of the postage. The
reporters may be permitted by the Administrative
Office of the United States Courts to use penalty
mail on a reimbursable basis in connection with the
part of their duties which does not involve sale of
transcripts for a fee.

2. Court reporters may not use penalty mail enve-
lopes for fee-generating correspondence even though
they reimburse the Administrative Office of the
United States Courts if Office determines that such
activities are not official business. 39 U.S.C.

§ 3202 permits use of penalty mail only for official
business,.

The Administrative Office of the United States Courts (Admin-
istrative Office) requests our decision on whether United States
court reporters (court reporters) can use the ''penalty mail"
privilege for the mailing of court documents. The penalty mail
privilege includes the use, pursuant to 39 U.S.C. § 3202 (1976),
of envelopes preprinted with the words '"Postage and Fees Paid, "
followed by the name of the Government agency and an identify-
ing number. Pestal-Service ManualS$ 137.24. It is used to send
official Government mail without prepayment of postage. Official
mail of departments and agencies must also carry the legend
"Official Business, " and must specify the penalty for ualawful
use (39 U.S.C. § 3203(a)). Hence, it is referred to as ''penalty

‘mail. "

A Government agency which uses penalty mail must pay the
costs of the postage from its appropriations. 39 U.S.C. § 3205
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(1976). In this case, the use of penalty mail by the court
reporters, if permitted, would be charged against the appropria-
tions of the Administrative Office. Because the penalty mail
indicia are preprinted on envelopes at agency expense, and the
reporters are apparently provided with the preprinted envelopes
by the Administrative Office, this request raises the additional
questions, even assuming that the reporters are entitled to mail
without bearing the cost of postage, whether they must pay for the
printing and the envelopes.

find that the court reporters may be permitted to use the
penalty mail privilege in the mailing of official matter, not con-
nected with their fee-generating activities, but only if they reim-
burse the Administrative Office for all associated costs. For
mailings in connection with their fee-generating activities, the
court reporters may not use penalty mail on any basis.

We have received submissions from the Administrative Office,
the United States Court Reporters Association, and the United
States Postal Service (Postal Service) supporting their respective
views on this matter. Each submission is primarily concerned
with the relationship between two statutes, the so-called Court
Reporters Act, 28 U.S.C. § 753 (1976), and 39 U.S.C. § 3202
(1976), dealing with penalty mail. ‘

The pertinent excerpt from 39 U.S.C. § 3202, relating to the
use of penalty mail, is as follows:

"(a) * * * there may be transmitted as penalty
mail -~ :

"(1) official mail of --

"(A) officers of the Government of the United
States other than Members of Congress;

% % * * %

"(c¢) This section does not apply to officers who
receive a fixed allowance as compensation for their
services including expenses of postage.™

The pertinent provisions of the Court Reporters Act are as
follows:

"(b) One of the reporters appointed for each such
court shall attend at each session of the court and at
every other proceeding designated by rule or order of
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the court or by one of the judges, and shall record
verbatim by shorthand or by mechanical means

which may be augmented by electronic sound recording
subject to regulations promulgated by the Judicial Con-
ference: * * % [ various specified judicial proceedings] .

% ® ¥ * *®

"% % % Upon the request of any party to any pro-
ceeding which has been so recorded who has agreed to
pay the fee therefor, or of a judge of the court, the
reporter shall promptly transcribe the original records
of the requested parts of the proceedings and attach to
the transcript his official certificate, and deliver the
same to the party or judge making the request.

"The reporter shall promptly deliver to the clerk
for the records of the court a certified copy of any
transcript so made.

& ¥ * * %

'""(¢) The reporters shall be subject to the super-
vision of the appointing court and the Judicial Confer-
ence in the performance of their duties, including
dealings with parties requesting transcripts.

* % % * .o ¥

'""(e) FEach reporter shall receive an annual salary
to be fixed from time to time by the Judicial Conference
of the United States. /All supplies shall be furnished by
the reporter at his own expense.l

"'(f) Each reporter may charge and collect fees for
transcripts requested by the parties, including the United
States, at rates prescribed by the court subject to the
approval of the Judicial Conference. * * *'" (Emphasis
added.)

The Court Reporters Act establishes the Federal court report-
ing system, which is unique with regard to the compensation of
Federal employees. Under the Act, for each Federal judicial
district one or more official salaried court reporters are to be
appointed. The court reporters are officers and employees of the
court and their work is under the supervisory control of the judi-
ciary. They are compensated by a yearly salary for attending and
recording official proceedings, preparing transcripts for judges,
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and filing copies of transcripts with the clerk of the court.

" However, unlike other Federal employees, the official court
‘reporter is allowed by statute also to be an independent entre-
preneur, deriving income in addition to salary from the sale of

: anscripts to litigants. It is because of this latter status that
the Act also requires that the reporter must furnish all of his
own supplies. See, e.g., Computer-Aided Transcription Pro-
gram in the Federal Courts, B-185484, May 25, 1971.

All concerned parties agree that the court reporters are
officers of the United States for purposes of the penalty mail
provisions. The court reporters contend that, as Government
officers, they are entitled to use the penalty mail privilege
under 39 U.S.C. § 3202 at the expense of the Administrative
Office. They assert that the term "supplies' in 28 U. S.C.

§ 753 does not include penalty mail and that the legislative
history of that section shows an intent to grant them the use
of the penalty mail privilege. They rely on the fact that,

hortly after the enactment of 23 U.S.C. § 753, the Adminis-
trative Office determined that the reporters were entitled to
use penalty mail,

The Administrative Office contends that court reporters may
not use penalty mail but must provide for their own envelopes and
printing costs, and pay the postage for the delivery of their cor-
respondence, because of the requirement that court reporters
furnish all supplies at their own expense. The Administrative
Office further contends that court reporters, although officers of
the United States under 39 U.S.C. § 3202(a), supra, are not en-
titled to the penalty mail privilege by virtue of the exception set
forth in 39 U.S.C. § 3202(c), which says that the use of pénalty
mail is not available to officers who receive "a fixed allowance
as compensation for their services including expenses of postages''.
The Administrative Office asserts in this regard that because
court reporters receive both a salary for their official duties and
a fixed per-page fee for the transcripts they produce and sell,
the Congress intended that this income would compensate court
reporters for all expenses, including postage.

The Postal Service disagrees that 39 U.S.C. § 3202 (c) pre-
vents the court reporters from using penalty mail. It concludes
that the subsection 3202 (c) exception to the use of penalty mail
.applies only to those officers who receive compensation specifi-
ﬂ cally earmarked for postage expenses. Since the Court Reporters
ct does not specifically provide an allowance for postal expenses,

the Postal Service believes that the subsection 3202 (c) exception
does not apply to the court reporters. The Postal Service goes on
to say that-- ‘ '
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"There is a provision in the Court Reporter's
Act, 28 U.S.C. Sec. 753, which might be considered as
a similar exception to the penalty mail provisions. That
provision, section 753(e), requires court reporters to
furnish all of their supplies at their own expense. We
defer to the judgment of the General Accounting Office
on the interpretation of that provision.'' [ Footnote
omitted.] :

At the outset, it seems clear that preprinted envelopes are
"supplies' within the meaning of 28 U.S.C. § 753(e). Moreover,
we agree with the Administrative Office's General Counsel that
postage fees are also ''supplies.'" We have always interpreted the
term, ''supplies, ' broadly. In Computer-Aided Transcription Pro-
gram in the Federal Courts, supra, we held that court reporters
must fully reimburse the Administrative Office for the use of a
computer system to aid in preparation of transcripts. Moreover,
telephone service -- an analogous kind of expense -- has been
regarded since 1945, apparently without dispute by the reporters,
as a ''supply'' within 28 U.S.C. § 753(e). See Report of the Judi-
cial Conference of Senior Circuit Judges, 9 (1945).

Hence, under the requirement that they provide supplies at their
own expense, the reporterswlégf mailings unless 39 U.S.C.
§ 3202 in effect creates an exception Irom that requirement. Both
the reporters and the Administrative Office ask, in this regard,
whether the reporters are authorized to use the penalty mail privi-
lege, apparently assuming that if they are, the cost would be borne
by the Administrative Office. However, in our view, the essential
question raised by the requirement of 28 U.S.C. § 753(e) that the
reporters pay for their own supplies is not whether they may use
penalty mail -- the Postal Service, as discussed below, concludes
that they may, for official non-fee-generating activities -- but
rather whether 39 U.S.C. § 3202 or any other law allows them to
do so without reimbursing the United States. We believe that the
language of the Court Reporters Act prevents the court rerorters
from mailing at Government expense.

The authority of agencies to allow their officers to use the
mails for official Government business at no expense to themselves
is not created by section 3202. Appropriations of Federal agencies
are generally available, without specific statutory authority, for the
expense of the use of the mails by their officers and employees for
official purposes. Section 3202 establishes, not who may use the
mails, but what conditions must be met for Federal agencies to use
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the penalty mail privilege, i.e., to allow off1cers to use the
mails for official business without the agency having to pay in
advance for postage. (The relevant condition is that the mail be
official mail of officers of the Government.)

Repeal of 39 U.S.C. § 3202, for example, would not pre-
vent Government officers otherwise authorized to do so by their
agencies from using the mails for official business, nor would it
prevent the agencies from paying the associated postage. It
would merely prevent the use of penalty mail, i. i.e., official mail
for which the postage has not been prepald

By requiring that they provide supp]ies at their own expense,
28 U.S.C. § 753(e), in effect, prevents court reporters from mail-
ing at Government expense whereas, as discussed above, nothing
in 39 U.S5.C. § 3202 gives reporters (or any other officers of the
Government) an independent right to use the mails for official busi-
ness at Government expense. Consequently the reporters' con-
tention that 39 U.S.C., § 3202 creates an exception to 28 U.S.C.
§ 753(e) is misplaced, and they must provide postage at their own
expense,

For purposes of determining who must bear the costs of
postage and mailing supplies, we see no basis for making a dis-
tinction, either between fee-generating and non-fee-generating
activities of the reporters, or between different types of non-fee-
generating activities. In Computer-Aided Transcription Program
(B-185484), supra, we held that court reporters must reimburse
the Administrative Office for use of a computer system to prepare
the transcripts which they are required to provide to the courts
free of charge. We said that the Court Reporters Act contem-
plates that -- -

"% % % guch duties as preparing transcripts for judges
and filing copies of transcripts with the clerk repre-
sent the reporters' statutory duties for Wthh they are
duly compensated by their yearly salary.'

Thus, it is not only their fee-generating activities for which the
reporters are required by 28 U.S.C. § 753(e) to provide all sup-
plies at their own expense. Even as to their non-fee-generating
activities, such as providing transcripts to judges, they must pro-
vide their own supplies.

The Director of the Administrative Office also asks, however
(assuming we determine that use of penalty mail is ''supplies'’)
whether a distinction should be made between the use of penalty
mail by court reporters for Government correspondence on the one
hand and fee-generating correspondence on the other. The Director
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is not now raismg the question of who should bear the ex‘pense
of mailings but rather whether penalty mail may be used at all

~ for non-official purposes.

We think this distinction is very valid. As the Postal Service
points out 39 U.S.C. § 3202 supra, permits use of penalty mail
only for 'official business, " as opposed to the private business of
officers and employees of the Government. In fact, the 'penalty"
is imposed precisely for such private use. It is, of course, upto
each agency to determine which of its outgoing mailings are official
although, as indicated above, the Postal Service views mailings in
connection with fee-generating activities as not official. Assuming
that the Administrative Office determines that mailings in con-
nection with reporters' fee-generating activities are not official
business, we see no basis to allow the use of the penalty mail priv-
ilege for that purpose even though the reporters later reimburse
the Administrative Office,.

Conversely, the Postal Service has said that the non-fee-
generating mail of the reporters concerning their official duties is
official mail under 39 U.S.C. § 3202(a)(1)(A). The reporters may
be allowed by the Administrative Office in its discretion to use
penalty mail for purposes which the Administrative Office agrees
are official and non-fee-generating on a reimbursable basis,
assuming that the Administrative Office can account adequately
for the amounts to be reimbursed.

In view of the uncertainty over this issue and of the longstanding
administrative interpretation allowing the use of penalty mail, this
decision will have prospective application only.
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For the Comptroller General
of the United States





