&

3707 S &

/
: Coo coo Yy
- GAO , ,
United States General Accounting Office ‘ . Office of & A0 oo s/n
~Washington, DC 20548 : F_general Counsel
' . : In Reply
December 28, 1978 - Referto: B-193433

00017

[/ ,‘/5 /ﬂ%rp / a,'fernché 7 F/‘e/ 4f S4,0m ,77{4 ﬂam é&rcrﬂmanr
Z[éa // of //7 6}7 N /7 577 é <5527,x06¢i]
Stanley McKinley

Associate Commissioner 4G( 20086
Management bz

U. S. Department of Justice

Immigration and Naturalization Service
Washington, D.C. 20536

PDear Mr. McKinley:

This is in response to your letter of October 31, 1978, file Nos.
€0 646-C, CO 881-C, asking when Government bills of lading. are required
for freight shipments from Government suppllers and when those shipments
may be prepaid by the supplier.

The Government's transportation audit function, together with the
records, property and personnel were transferred from the General Account-

ing Office to the General Services Administration (GSA) effective October 12,
1975, pursuant to Section 202(a) of the General Accounting Office Act of 1974,

Pub. L. 93-604, 88 Stat. 1959, approved January 2, 1975. And the Comptroller

General had determined that standard forms and procedures relating to the
transportation audit function may be prescribed by the Administrator, GSA.
4 C.F.R. 51.2 (1978). These regulations are published in 41 C.F.R. 101-41
(1978). .

Where the Government is the shipper of the property, GSA regulations
permit commercial bills of lading to be used for shipments in which the
transportation charges normally are $100 or less per shipment. An exception
is permitted for the occasional shipment which exceeds the monetary limita-
tion by a reasonable amount. 41 C.F.R. 101-41.304-2(b)(3) (1977). Therefore,
where transportation charges normally exceed $100 per shipment, Government
bills of lading are required to be used. When a commercial bill of lading
is used under circumstances not authorized in the regulations, such as
where transportation charges exceed $100 per shipment, GSA regulations re- -
quire its conversion to a Government bill of lading by inscribing words to
that effect on the document. 41 C.F.R. 101-41.303.1 (1977).
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Where the Government is not the shipper of the property, thé Federal

‘Procurement Regulations (FPR) allow the use of commercial bills of lading

--when a Government bill of lading is not supplied but requires it conver-

-sion to a Government bill of lading when "requested by the ordering agency."

See 41 C.F.R. 1-19. 302(b)(1977) concerning contractor respon51billt1es

~when the term "f.o0.b. orlgln is used.

Where transportation charges are $100 or less and a commercial bill
of lading is used by the contractor, we have advised GSA that we have no
objection to granting executive agencies the discretionary authority to
pay unsupported prepaid freight charges as long as they are listed as

-separate items on the contractor's invoices. We also suggested that GSA
- incorporate that authority into the FPR.

An authorized certifying officer is entitled to an advance decision
by the Comptroller General concerning any individual payment on the legal
question whether the transportation charges should be certified for
payment. 31 U.S.C. 82d (1976).

Sincerely yours,

N Yo

L. Mitchell Dick
Assistant General Counsel.
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