COMPTROLLZNR GENERAL OF THE U JITED STATES ‘/

WASHINGTON, D.C. 20840 3 ” 0

B-178957 - ' July 10, 1973

Mr, R. W, Accardi

Regional Fiecal Agent

United States Department of Agriculture
630 Sansome Street

San Francisco, California 94111

(K]

Dear Mr, Accardis

This relfevs to your letter of Juna 7, 1973, reference 6540,
teyvesting our decision as to whether you mey cortify for payaznt a
voucher prescunted by lir, Stephen A~/Ritch representing a clain for
reimbursement of expenses incurred incident to occupancy of temporary
quarters at Lee Vining, California, upon change of offfcial duty
station,

(( _ Ycu question the legality of payment of these expensee during the

-~  10-day period, April 16, 1972, throuzh April 25, 1972, Lecause this
represents an cxtension of tine beyond an initial 30-day period io-
nediatuly followingz transfer for which Mr, Fitch has been reimbursed
under provisions of section 8 of Office of lManogewent and Budget
Circular No. A-oc,

Suteection 5724a(a)(3) of title S, United States Codo, provides
in pertinent part es followss

(3) Subiristence expenses of the employee and
his immodiate finily for a poriod of 30 days while
occupying temporary quarters vhen the new official
station 1is located within the United States, its
territories or possessions, the Coxmonwealtn of
Puerto Rico, or the Canal Zone. The period of
residence in temporary quarters may be extended
for an additional 30 days when the employese moves
to or frou llavaii, Alasks, the territorics or pos-
sessions, the Ccrmuonwealth of Puerto Rico, or the
Canal Zone, ® # *#

The oiatutory authority linits rr.inbursenent vf temporary quarters
subsistence expenses to a period of 30 days except when transfers are
,ff}-ndn to or from aress noncontiguous to the continental Unitec States.

. f ¢ .
0q13a% - L. . _-
e . , T'

3o T 0



o~

D-178957

Since the xecord gives no indication that the transfer was made under
circunstances eubject to the exceptions, we £ind no basis.upon which
reinbursenent may be allowed for a period longer than 30 daya,

In response to your suggestion that Mr, Fitch's aexpenaes be
reimbursed as in the nature of a nacessory administrative expense of
the Covernment, we tmat adviese you there is no euthority for payment of
expcnses of temporary quarters subsistence incurred incident to transfer
of official station other than that provided by 5 U,S,C. 5724a(a)(3),

The voucher which is returned.hereuith may not be certified for
payrient, '

-

*

Sincorely yours,

2&\11 G. D.abling

Acing Coxmptroller Ceneral
of tha United States





